MUHAMMARA

Muhammara’yı Güneydoğu bölgesi çok lezzetli yapar ama bildiğim kadarıyla muhammaranın ilk çıktığı ülke Suriye. Akşam yemeklerinde misafirlerime sıklıkla yaparım. Kolay bozulmaz ve zeytinyağı oranına göre 1hafta -10 gün kadar saklanabilir. Verdiğim ölçü 20-25 kişilik muhammara yapımı için:

Many people in Southeast Turkey prepare this appetizer at dinners but as long as I know this recipe originally from Syria. I really like Muhammara and prepare it often. It is not spoilled easily and can be preserved for 1 week to 10 days according to its olive oil amount! This recipe amounts for 20-25 people:

Malzemeler
1 paket etimek
4 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates salçası
4 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 bardak zeytinyağı
8 diş sarımsak
200gr ceviz /1 su bardağını biraz geçkin
*dilenirse tuz (salçalar tuzlu olduğu için kullanmıyorum)
Ingredients
1 package Rusk bread ~14 pieces
4 tablespoon red pepper paste
4 tablespoon tomato paste
4 dessertspoon cumin
1 dessertspoon allspice(pimento)
2 dessertspoon blackpepper
1 dessertspoon red pepper
3 cup oliveoil
8 pieces garlic
1 cup walnut (break into smaller pieces)
*arbitrary salt (I do not use salt, since the paste has enough salt)
Hazırlanışı 

Etimekleri ve sarımsakları beraberce rondodan geçirin. Cevizleri ağıza gelir küçük parçalara ayırın, ufalamayın. Büyük bir kapta tüm malzemeleri iyice karıştırın. 2-3 tane cevizi üstüne süs olarak ayırabilirsiniz. Hem kolay hem lezzetli.
Afiyet olsun!
Preperation
Crush the rusk breads into fine crumbs and grind garlic. Cut the walnuts into pieces. Put all the ingredients into a bowl and mix them properly. You can keep the 2-3 pieces of walnuts for decorating the appetizer plate. Easy and tasty🙂
Bon appetit!
This entry was posted in Appetizers /Başlangıç ve Mezeler, Syria /Suriye, zzCOUNTRY TASTES /ÜLKE LEZZETLERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s