Pepper Seasoned Oil /Biber Çeşnili Yağ

Bazen restaurantlara gittiğinizde, siparişinizin önünden sofraya fırından yeni çıkmış ekmek ve bir tabakta zeytinyağı gelir. Yağın tadı aromalıdır. Bende bazen zeytinyağlarını çeşnilendiririm. *Zeytin veya kurutulmuş domatesin üzerine çok lezzetli gidiyor. Hem çok pratiktir hem de misafirleriniz yağınızın lezzetine bayılır:

Some restaurants; before taking your order, serve the pepper seasoned oil with hot bread as courtesy. I sometimes prepare seasoned oliveoils at home and my guests love the taste. It is so practical:

*I generally use it on dried tomato or olives.
Malzemeler 

7-8 adet kurutulmuş kırmızı biber
Zeytinyağı
Kapaklı bir kavanoz
Ingredients
7-8 pieces dried red pepper
Olive oil
A jar
Hazırlanışı
Kırmızı biberleri yıkayıp peçete ile kuruluyoruz. Kavanozun içine biberleri koyup, kavanozu ağzına kadar zeytinyağı ile dolduruyoruz. Biberleri bıçakla delin. Güneş görmeyen bir yerde 3 hafta dinlendiriyoruz. 3 hafta sonunda biberler tadını zeytinyağına bırakır.
Preperation
Wash the dried red peppers and dry them with a tissue. Put th epeppers into the jar and fill it with olive oil. Let them to wait for 3 weeks in a dark place. After 3 weeks you can feel the aroma in the oil!
This entry was posted in Sauces&Seasoning /Sos ve Çeşniler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s