Kırmızı Erik Suyu / Damson Juice

Daha sağlıklı olduğu için bazen evde konsantre meyve suyu hazırlıyorum ve 4-5 gün içinde tüketiyoruz. Belki daha uzun da saklanabilir ama bizim evde soğuk içecek dayanmıyor🙂

We like to drink fruit juice a lot. Sometimes I prepare concentrated fruit juice since homemade is healty. We consume it in 5-7 days.
Malzemeler
1 kilo kırmızı erik
10 çorba kaşığı şeker
1 bardak içme suyu
Ingredients
1 kg ~2.2 lbs damson fruit
10 tablespoon sugar
1 glass of water ~200ml
Hazırlanışı
Erikleri 4e bölün, çekirdeklerini çıkartın. Bir tencereye erikleri koyun, su ve şekeri de ilave edip kaynamaya bırakın. İyice yumuşayıncaa erikleri robottan geçirin. Püre haline gelmiş erikleri bir taşım daha kaynatın.  Bir kavanoza doldurup, soğuyunca buzdolabına kaldırabilirsiniz. İçeceğiniz zaman şerbet yoğunluğuna göre bardağın birazına püreden koyun, diğer kısmına su koyarak karıştırın. Dilerseniz buz da atabilirsiniz. 

Preperation

Divide the damsons into 4 and take out the stones. Put the damsons, water and the sugar in a stewpot and let them to boil. When the damsons are soft enough blend them. Boil the blended damson for 1 more minute. Put it into a jar. After it gets warm, put it into the refrigerator. To drink it, mix the mashed damson with water.

This entry was posted in Cold Drinks /Soğuk İçecekler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s