3Colored Borek /3Renkli Börek

Bu böreğin görüntüsü farklı, ayrıca da 3 lezzeti bir arada sunuyor.

This borek looks so different and you can taste 3 different flavors together.
İçindekiler
4 yufka
1 patates
100gr ricotta peyniri
250gr pırasa
1yemekkaşığı domates salçası
1yemekkaşığı biber salçası
1soğan
100gr kıyma
1bardak yoğurt
1,5bardak zeytinyağı
1/2bardak süt
tuz
karabiber
Ingredients
4yufka
1patato
100gr ricotta cheese
250gr leek
1tablespoon tomato paste
1tablespoon pepper paste
1onion
100gr minced meat
1cup yoghurt
1,5 cup olive oil
1/2 cup milk
salt
pepper
Hazırlanışı
1.Yoğurt,yarım bardak süt, 1bardak zeytinyağı bir kapta karıştırılır.
2. Pırasa minik minik doğranır, zeytinyağında biber ve domates salçaları ile kavrulur. Az tuz atılır
3.Soğan minik minik doğranır. Zeytinyağında kıyma ile birlikte kavrulur. Az tuz atılır.
4.Patates haşlanır, ezilir. Ricotta peyniri ile karıştırılır. Az tuz ve karabiber atılır.
5. Yufka açılır içine yoğurt karışımı sürülür. İkiye yarım ay şeklinde katlanır. Pırasa kaşımı dökülür. Şekil 1deki gibi rulo yapılır
6. Yufka açılır. 5.maddede ki işlem uygulanır. Kıyma ile rulo yapılır.
7. 5 ve 6 maddelerdeki gibi patates karışımı ile de rulo yapılır.
8. Yufka açılır, yoğurt karışımı sürülür. 5,6 ve 7 maddelerde rulo yapılmış yufkalar üstüste konulur rulo yapılır.
9. Bıçak yardımı ile bu büyük rulo kesilir ve yağlanmış tepsiye şekil 2deki gibi dizilir.
10. 35 dakika 200C fırında pişirilir.
Afiyet olsun!

Picture1 /Şekil1

Preperation

1.Mix the yoghurt, milk and 1 cup of olive oil
2. Mince leek.Broil the leek, tomato and pepper paste in 3tablespoon olive oil. Add salt
3. Mince onion. Broil the minced meat with onion in 3 tablespoon olive oil. add salt
4. Boil the patato and mash it. Mix it with ricotta cheese, add salt and blackpepper
5. Lay one of the yufka. Spread 3 table spoon yoghurt mixture. Make a semi-circle Add the leek mixture and roll it like in the picture1
6. Do the same process like 5th step for minced meat
7. Do th esame process like 5th and 6th steps for patato mixture
8. Lay the last yufka. Spread the yoghurt mixture. Put the rolled yufkas in 4th yufka and roll them.
9. Grease the baking tin. Crosscut the roll and put them on the baking tin
10. Bake them in a 200C preheated oven for 35 minutes.
Bon appetit!
This entry was posted in Pastry /Hamurişi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s