String Bean Braised in Oliveoil /Zeytinyağlı Taze Fasülye

Malzemeler
Yarım kilo taze fasülye
1büyük boy soğan
1 kaşık salça
6yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1kesme şeker
su

Ingredients
1/2kg string bean
1big onion
1tablespoon tomato paste
6tablespoon olive oil
salt,1/2teaspoon sugar
water

Hazırlanışı
Önce fasülyeler şekil 1deki gibi ayıklanır, doğranır. Soğan soyulur ve yemeklik doğranır. Zeytinyağında soğanlar biraz örselenir, sonra fasülyelerde içine atılır ve biraz kavrulur. Salça, tuz ve kesme şeker de ilave edilip biraz karıştırılır. Sonra tencerenin dibine 1 parmak kadar su ilave edilir ve kısık ateşte fasülyeler pişmeye bırakılır. *Bazen fasülye sert olabiliyor ve geç pişiyor, o zaman su ilave etmeniz gerebilir. Afiyet olsun!

Preperation
Cut the string beans like in pic1. Chop up the onion. Stir fry the onions in a stewpan with oliveoil for 1min. Add the string beans and stir them. Add sugar, tomato paste and salt and stir all. Then add 1glass of water into the stewpan and let the string beans to braise.*If the string beans are not cooked well, you can add a little more boiled water into the stewpan. Bon appetit!

This entry was posted in Vegetable Dishes/Sebze Yemekleri, Vegeterian /Vejeteryan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s