Grape Leaves with Meat /Etli Yaprak Sarma

Malzemeler
Yarım kilo yaprak(ben hazır konserve kullanıyorum, kaynatmaya gerek kalmıyor)
300gr kıyma
2kaşık domates salçası
2kaşık biber salçası
Yarım su bardağı pirinç
1çay kaşığı nane
Tuz
Karabiber
1çay kaşığı yenibahar
7-8diş sarımsak
su

Ingredients
Grape Leaves(You can find it in Middle-eastern or Turkish markets canned in glass jar)
300gr minced lamb or veal meat
2tablespoon tomato paste
2tablespoon redpepper paste
1/2 glass rice
1/2teaspoon mint
1/2 teaspoon allspice
7-8 cloves garlic
salt, blackpepper

Hazırlanışı
Yaprakları pazardan aldıysanız, tuzlu suda hafif kaynatın, sarılabilecek kıvama gelince sudan alın ve soğumaya bırakın. Bir kapta kıymayı, yıkanıp-süzülmüş pirinci, salça, baharatlar ve ince kıyılmış sarımsağı iyice karıştırın. Her yaprağın içine çay kaşığı ile malzemeden koyup sarın. (İlk döndürüşünüzde gevşek devamında sıkı sararsanız, hem pirinç piştiğinde genişleyecek yeri olur, hemde malzemeler yaprağın dışına dağılmaz!) Bir tencerenin dibine çatal dizin,üzerine parçalanan yapraklardan serin. Sardığınız yaprakları yanyana tencerenin içine sıralayın. Sarmaların tamamını dizdikten sonra üzerine ısıya dayanıklı, patlamayacak bir tabağı ters çevirin ve bir taş ağırlık koyun. Bir su bardağı kadar kaynamış su ilave edin ve kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Suyunu çektiğinde sarmaların içinde ki pirinçler yeterince yumuşamamışsa biraz daha pişirin. En üst sıra biraz daha sert olabilir. Alttakilerin ezilmemesine dikkat edin. Afiyet olsun!

Preperation
Wash the rice 3 times, mix it with tomato and red pepper paste, minced garlic and spices. Wash the grape leaves. Put 1/2 desertspoon rice mixture in each grape leaves and roll them. Put 2-3 forks in a stewpot and lay some grape leaves(empty ones) on forks. Then lay the rolled grape leaves tight. Add 1glass of boiled water and cook them untill the rice in grape leaves are soft enough to eat.

This entry was posted in Appetizers /Başlangıç ve Mezeler, Main Dish /Ana Yemek, Turkey /Türkiye. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s