Salty Cake /Peynirli Kek

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un (kıvama göre 3 olabilir)
1 paket kabartma tozu
1su bardağı ezine veya beyaz peynir
İsteğe bağlı bir miktar dereotu

Ingredients
3eggs
300ml milk
50ml oil
2cup all purpose flour
1tablespoon baking powder
1cup feta cheese
Minced fresh dill (optional)

Hazırlanışı
Bir kapta yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Peyniri karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha çırpın. Dereotu kullanıyorsanız ekleyip, biraz margarinle kalıbı yağlayıp, harcı dökün. 190C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Bir kürdanı pişen keke batırın eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir, yoksa biraz daha pişmesi gerekiyor. Afiyet olsun

Preperation
Beat eggs, milk and oil together. Add the cheese and stir. Sieve flour and baking powder and add it to the mixture. Beat the mixture 1-2minutes. Add minced fresh dill and stir.  Grease a 26cm diameter baking tin and pour the mixture in it. Bake salty cake for 35-40 minutes at 190C. Stick a toothpick into the cake and take it back. If the toothpick is completely clean then your cake is baked. Bon appetit.

This entry was posted in Cakes /Kekler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s