Börek with Cheese /Labne Peynirli Börek

Malzemeler
5adet yufka
200gr labne peyniri
100gr ezine peyniri
tuz karabiber
2orta boy patates
1bardak sıvı yağ
1kase yoğurt
2yumurta

Ingredients
5 yufka
200gr cream cheese
100gr feta cheese
salt, blackpepper
2potatos
1/2cup oliveoil
1cup yoghurt
2eggs

Hazırlanışı
Patatesleri kaynatın, iyice yumuşayınca soyup, ezin. Bir kapta patates, peynirler, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Başka bir kapta yoğurt, yumurta, zeytinyağını çırpın. Fırını 200C’ye ısıtın. Yağlanmış bir tepsiye önce bir yufkayı parçalamadan, büzüşük bir biçimde serin. Yufkanın kenarları tepsinin dışında kalsın. Üzerine yoğurt karışımdan sürün, yufka iyice ıslansın. 2. yufkayı 2-3 parçaya bölün. Büzüşük bir şekilde 2. kat yufkayı serin ve yoğurt karışımı ile ıslatın. 3. yufkayada aynı işlemi uygulayıp, patates harcını yufkanın üzerine yayın. 4. ve 5. yufkalarada 2. yufkaya yaptığımız gibi ıslatarak tepsiye yayın. En üste gelince onu da ıslatıp, 1.yufkanın dışarıda kalan kenarları böreğin üzerine kapatın. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Yufkaların çok ıslak kalırsa 5-10 dakika daha pişirebilirsiniz. Afiyet olsun

Preperation
Boil the potatos and mash them. Mix fetacheese, mashed potatos, cream cheese, pepper and salt in a bowl. Beat yoghurt, eggs and oil in an another bowl. Heat the oven at 200C. Grease a baking-tin. Lay one yufka on a baking-tin very creased. Periphery of the yufka should be out of the baking-tin. Damp the yufka with yoghurt mixture. Divide the second yufka into three. Lay the yufka parts on the first yufka creased. Damp the second yufka with yoghurt mixture. (Same process for third yufka) Add the potato mixture on third yufka. Apply the same process for 4th and 5th yufka that you did or second yufka. Cover the 5th yufka by the outher parts of the first yufka. Bake it for 35-45 minutes. Bon appetit!

This entry was posted in Pastry /Hamurişi. Bookmark the permalink.

Leave a comment