Rice Pilaf /Pirinç Pilavı

Malzemeler
1bardak pirinç
2yemek kaşığı şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2bardak kaynamış su
tuz

Ingredients
1cup rise
2cup boiled water
2tablespoon vermicelli
1tablespoon butter
salt

Yapılışı
Pirinçleri 2,3 kez bolca yıkayıp, nişastasından arındırın. Tencerede(Teflon daha iyi) yağı eritip, şehriyeleri hafif yakın. Tencereye pirinç ve tuz ekleyip hızlı hızlı 2-3 kez karıştırın, Kaynamış suyu da ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişince üzerine bir kağıt havlu serip tencerenin kapağın ıhavlunun üzerine kapatın, 10-15dakika dinlensin. Afiyet olsun

Preperation
Wash the rise 2-3 times. Choose a stewpan that has a cover, melt the butter in it. Add vermicellis and burn them untill they are brown. Add rise and salt and stir 2-3 times very quickly. Before the rise is burned, add the boiled water, stir just once not more! and cover the pan. Cook until the rice has absorbed all the water. Place a clean kitchen towel over the pan and wait 10-15 minutes before serving. Bon appetit!

This entry was posted in Pilaff /Pilav, Turkey /Türkiye. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s