Chinese Vegetable Rise/Sebzeli Çin Pilavı

Buharlı pişiricide yaptığım bir yemektir. Türk usulü pilava göre daha yapışkan bir görünümü oluyor. Lezzeti de biraz daha farklı

I use steam cooking machine to cook this rise

Malzemeler
1bardak pirinç,tuz
2bardak su
1/4 bardak bezelye
1kırmızı biber
1havuç
1kabak
3yemek kaşığı zeytinyağı

Ingredients
1cup rise,salt
2cups water
1carrot
1red pepper
1zucchini
1/4cup green peas
3tablespoon oliveoil

Hazırlanışı
Tüm sebzeleri yıkayıp minik parçalar halinde kesin(bezelye hariç) Bu sebzeleri buharlı pişiricide pişirin. Pirinci güzelce yıkayıp, buharlı pişiriciye 2 bardak su ile beraber koyun, suyunu tamamen çekene kadar pişsin. Bir kapta pirinç, buharlanmış sebzeler, tuz ve seytinyağını karıştırın. Afiyet olsun

This entry was posted in China /Çin, Pilaff /Pilav. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s