Baked Pasta /Fırın Makarna

Malzemeler
1/2paket makarna
200 gr kıyma
2kaşık un
2bardak süt
2yumurta
6yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı biber, karabiber, tuz
1bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Ingredients
1/2 package pasta
200gr minced meat
2table spoon all purpose flour
1cup milk
2eggs
6tablespoon oil
1cup grated cheese
redpepper,blackpepper, salt

Hazırlanışı
Tencereye suyu koyun. Kaynayınca makarnayı ilave edin. Yenilecek kıvama gelinceye kadar makarnaları haşlayın. Makarnayı süzün. Başka bir tencereye 2kaşık yağ koyun. Kıymaları kendi suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, kırmızı biber ve karabiber ekleyin. Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Yumurta, makarna ve pişmiş kıymayı iyice karıştırın. Bir borcama dökün. Bir tencerede kalan 4 kaşık yağı unla beraber çevirin, sütü azar azar ilave ederek kıvamını alana kadar pişirinn. Makarna karışımının üzerine bu sosu dökün. 1-2 defa karıştırın. Üzerine rende kaşarı ilave edip, önceden 190C ısıtılmış fırında 30 dakika kadar fırınlayın. Kaşarların üzeri hafif kızarınca fırından alın.

This entry was posted in Main Dish /Ana Yemek, Pastry /Hamurişi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s