Chinese Borek /Sebzeli Çin Böreği

Malzemeler
2adet yufka
1adet kabak
1adet havuç
1adet soğan
10-12 diş sarımsak
Yarım su bardağı bezelye
1kase yoğurt
2yumurta
kızartmalık yağ
Galeta unu

Ingredients
2yufka
1carrot
1zucchini
1onion
10-12clove garlic
1/3cup green peas
1cup yoghurt
2eggs
1,5 cup bread crumbs
oil

Hazırlanışı
Kabak, havuç ve soğanları jülyen doğrayın. Sarımsak dişlerini minik minik doğrayın. 3 kaşık yağda kabak, havuç, soğan, sarımsak ve bezelyeleri kendi sularında pişirin.
Her bir yukayı üçgen 6 parçaya bölün. Böylece 12 parça üçgen yufkanız olacak. Bir kapta 1 yumurta ve yoğurdu çırpın. Bir parça yufka alın yoğurt karışımından sürün, üzerini diğer üçgen yufkayı koyun. Malzemenin altıda birini yufkanın içine koyun. Sigara böreği yapar gibi ama daha geniş bir şekilde sarın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun!

This entry was posted in China /Çin, Pastry /Hamurişi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s