Kavurma

Malzemeler
1kg kuzu kuşbaşı
1çaykaşığı kimyon
8-10 diş sarımsak
3çay kaşığı kekik
tuz, karabiber
2yeşil biber
1/2 çay kaşığı yenibahar
5yemekkaşığı zeytinyağı

Ingredients
1kg lamb steak
1/2desertspoon cumin
8-10cloves garlic
1desertspoon thyme
salt,blackpepper
2green pepper
1/3desertspoon allspice
5tablespoon oliveoil

Yapılışı
Etler zeytinyağında ocağın en küçük ateşinde en kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ara ara karıştırılır. Ocağa koyduktan bir 10 dakika sonra baharatlar  ve ince doğranmış sarımsak eklenir(tuz eklenmez). Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yavaş yavaş pişer. Tencerenin dibinde az bir su kaldığında biberler ince ince doğranır ve tencereye tuz ile beraber eklenir, karıştırılır.  Biraz daha pişirilip ocaktan alınır. Afiyet olsun!

Preperation
The important point to cook kavurma is using the lowest heat to cook the meat. Put the meat in a stewpot with olive oil and let them to cook on the lowest heat of the stove. Stir it every 10 minutes. After the first 10minutes add all the spices and minced garlic in the stewpot. Let them to braise in its own water. When there is low amount of water on base of stewpot, mince the green pepper and add it with salt. Stir it and cook for another 8-10münutes. Bon appetit!

This entry was posted in Chicken-Meat /Tavuk-Et, Main Dish /Ana Yemek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s