Arnavut Ciğeri/ Liver

Ciğer çok sevmeme rağmen yanında soğan piyazı olmadan yiyemiyorum. Bence bu ikili, beraber olmaları gereken lezzetler.

Malzemeler
Ciğer için:
1/2kg arnavut ciğeri(kuşbaşı doğranmış)
1su bardağı un
1çaykaşık karbonat
1çay kaşığı kırmızı biber
biraz tuz, karabiber
Kızartmalık yağ
Piyaz için:
2 soğan
1yemekkaşığı sumak
yarım limon
yarım demet maydanoz
tuz

Ingredients
For the Arnavut Ciğeri:
1/2kg liver (chopped up 2cm cubes)
1cup all purpose flour
1/2teaspoon carbonate
salt, red pepper
Oil to fry
For the Salad
2onions
1/2 bunch parsley
1tablespoon sumac
1/2 lemon juice, salt

Hazırlanışı
Ciğerleri çok fazla yıkamadan sudan geçirin, süzmeye bırakın. Bir havlu peçetenin üzerine unu, kırmızı biberi, tuzu ve karbonatı döküp karıştırın. Ciğerleri bu karışıma iyice bulayıp, yağda kızartın. Fazla yağı çekmesi için, kızarmış ciğerleri koyduğunuz kabın altına peçete açın.
Piyazı için. Soğanları jülyen doğrayın, maydanozları ince kıyın. Soğan, sumak, maydanoz ve limon ve tuzu iyice karıştırın. (Vaktiniz varsa soğanı baştan tuzla ovabilirseniz daha da lezzetli olur. Afiyet olsun!

This entry was posted in Chicken-Meat /Tavuk-Et, Main Dish /Ana Yemek. Bookmark the permalink.

2 Responses to Arnavut Ciğeri/ Liver

  1. Sevda says:

    Ellerine sağlık. Valla çok lezzetli gözüküyor. Bu akşam ben de ciğer yapmaya karar verdim. Bak karnım acıktı şimdi.

  2. Suzan says:

    Tariflerinizin birkaçını denedim. Gerçekten lezzetli oluyor, ama kaç gündür yeni tarif eklenmiyor. Neredesiniz, özlettiniz kendinizi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s