Lemon Cheesecake /Limonlu Cheesecake

Malzemeler
2paket eti burçak bisküvi
2 limon
200gr tereyağı
1bardak su
1yemek kaşığı nişasta
7yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı süzme yoğurt (Ben sütaş kullanıyorum)
300gr labne peynir
3yumurta
1paket vanilya

Ingredients
2package biscuits (contains cereal)
2lemons
2000gr butter
1cup water
1tabelspoon starch
7tablespoon sugar
1cup yoghurt
300gr labne cheese
3eggs
1tablespoon vanilla

Hazırlanışı
Bisküvileri rondodan geçirin margarin ile yoğurup, kelepçeli bir kek kalıbının dibine iyice sıkıştırın.
Yoğurt, vanilya, labne peynir,3 yumurta, 2kaşık şeker ve 1limonun kabuğunun rendesini çırpın. Bisküvilerin üzerine dökün.190C fırında 30-35 dakika pişirin. Fırını kapatın 5dakika sıcak fırında beklesin.
Bir tencerede su, bir limon suyu, 5kaşık şeker, nişasta ve 1limon kabuğu rendesi karıştırarak pişirin. Bunu da fırından çıkarttığınız tart soğuduktan sonra üzerine dökün. Dolapta 1 gün bekletin, ertesi gün servis yapın. Afiyet olsun!

This entry was posted in Cakes /Kekler, Deserts /Tatlılar, Pastry /Hamurişi. Bookmark the permalink.

3 Responses to Lemon Cheesecake /Limonlu Cheesecake

  1. Selma says:

    Vaaay vay vay. Çok güzeeeel🙂

  2. Selim says:

    Mutlu Hanım,
    Cheesecake çok güzel görünüyor. Hanıma gösterdim tarifi, o da yarın deneyecek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s