Pistachio Paste with Biscuit/Bisküvili Fıstık Ezmesi

Kullandığımız ölçüler yemeğin lezzetini ve kıvamını büyük oranda etkiliyor. Bisküvili fıstık ezmesinde de ölçülere sadık kalmanız kıvamı açısından çok önemli. Her evin kullandığı kap ölçüleri farklı olduğu için, bu tarifi özellikle yemek kaşığı kullanarak verdim. Bir başkası daha önce yapmışmıdır bilemiyorum ama ben bu tarifi evde deneyerek kendim buldum. Umarım beğenirsiniz.

I hope you like this recipe that I found by myself with the method of trial and error 🙂

Malzemeler
5 yumurta akı
2 yemek kaşığı şeker
100gr toz yeşil fıstık
4,5 yemek kaşığı toz badem
16 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz

Ingredients
5 eggs’ white
2table spoon sugar
100gr pistachio powder
4,5 table spoon white almond powder
16 tablespoon caster sugar
0,1desertspoon salt (very little)

Hazırlanışı
Yumurtanın aklarını tuz ile çırpmaya başlayın.Toz şekeri ekleyin ve tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta toz badem, toz yeşil fıstık ve pudra şekerini beraber eleyin. Sonra tüm malzemeyi yumurta aklarını söndürmeden, bir kaşık yardımıyla karıştırın. Sonra bir borcama karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 175C fırında 20dakika pişirin, sonra 150C’ye düşürüp 12-15 dakika daha pişirin. Kekin üstü çıtır çıtır, içi cıvık olur. Fırından alın bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Ilıyınca, tam soğumadan istediğiniz şekli verin(ben top top şekil verdim) ve üzerini streçleyerek buzdolabında bekletin. Afiyet olsun:)

Preperation
Beat the egg whites with salt. Add sugar and continue to beat untill they are uniformly white and stiff peaks form. Sieve white almond powder, pistachio powder and caster sugar in an another bowl. By a help of a spoon, mix the egg yolks and the sieved mixture.(do not stir so much that let the eggs’ white lose their form.) Pour the mixture in a baking tin(I prefer glass baking tin) and bake it in a preheated 175C oven for 20 minutes. Then decrease the heat to 150C and bake for another 12-15 minutes. The upper part of the cake should be crunchy and inner part is soft. Stir the cake by a spoon. When it is warm enough to touch, shape them and cover them by a strech film. You can keep it in refrigerator. Bon appetit 🙂

This entry was posted in Deserts /Tatlılar, Pastry /Hamurişi. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pistachio Paste with Biscuit/Bisküvili Fıstık Ezmesi

  1. Ece says:

    Gene mükemmel bir tarif vermişsin. Farklı lezzetlerin adresi cheerychef

  2. Yeşim says:

    Yine, yeni muhteşem bir tarif. Yanlız birşey soracağım, tarifte bisküvili demişsiniz ama içinde hiç bisküvi kullanmamışsınız. Unuttunuz mu yazmayı?

    • Mutlu says:

      Merhaba, Hayır karışım piştiğinde üstü çıtır çıtır, içi yumuşacık oluyor. Tekrar ezip karıştırdığınızda bu çıtırlıklar bisküvi havası veriyor.

Leave a reply to Yeşim Cancel reply