Chicken with Bechamel Sauce /Beşamel Soslu Tavuk

4kişilik /for 4 persons

Bu kadar pratik olup da, bu kadar ağır görünen bir yemek olamaz. Akşam yemeği davetlernizde rahatlıkla beşamel soslu tavuğu servis edebilirsiniz.

I love this recipe, because it can be prepared easily. You can always serve chicken with bechamel sauce as a main dish for your guests.

Malzemeler
4parça tavuk butu(kemiksiz satılanlardan)
1 konserve garnitür
*Garnitürü evde hazırlamak isterseniz 1yemek kaşığı bezelye, 1küp küp doğranmış minik patates ve küp küp doğranmış bir minik havucu buharda pişirin
3yemek kaşığı zeytinyağı
650-750 ml süt
2yemek kaşığı un
250 gr kaşar peyniri
tuz, karabiber

Ingredients
4 pieces chicken leg(without bones)
1 canned garniture composed of carrot, potato and green peas
*You can also prepare garniture at home. Steam 1table spoon green peas, 1small cube-shaped chopped potato and 1 small cube-shaped chopped carrot
3table spoon olive oil
2table spoon all purpose flour
650-750 ml milk
250gr yellow cheese
salt and black-pepper

Hazırlanışı
Önce tavukları haşlayın. Pişmiş tavukları didikleyip bir borcama alın. Garnitür, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir tencereye un ve zeytinyağını koyun. Sütü azar azar ilave edin. Durmadan karıştırarak kaynatın ve unun topaklanmasına izin vermeyin. 650-750ml süt ile yoğun kıvamda sıvı bir sos olacaktır. Borcama bu sosu da ilave edip, iyice karıştırın. Kaşarı rendeleyin. Borcamın üzerine karışımı kapatacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında, kaşar peynirinin üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Preperation
Boil the chicken. Tease the chicken meat. Mix the garniture, chicken and salt and pepper in a bakingtin(I prefer glass). Add all purpose of flour and olive oil in a saucepan. Heat and stir them. Pour the milk slowly into the saucepan. Keep stiring the mixture while pouring the milk. It should be dense liquid sauce. Pour sauce into the baking tin and stir them. Grate the cheese and sprinkle it on the mixture. Bake the chicken in a preheated 180C oven untill cheese color changes to light yellow-brown. Bon appetit.


This entry was posted in Chicken-Meat /Tavuk-Et, Main Dish /Ana Yemek. Bookmark the permalink.

3 Responses to Chicken with Bechamel Sauce /Beşamel Soslu Tavuk

  1. Huriye says:

    Hakikaten çok pratik bir tarif, malzemeler arasında bir kutu mısır konservesi de ekleyebilirsiniz

  2. Ines says:

    Looks tasty!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s