Yoghurt Soup /Yoğurtlu Çorba

Malzemeler
7kaşık yoğurt
3kaşık süt
1yumurta
1tepeleme yemekkaşığı un
1lt ılık su
2kaşık pirinç
1,5yemekkaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı nane
tuz

Ingredients
7tablespoon yoghurt
3tablespoon milk
1egg
1tablespoon all purpose flour
1lt warm water
2tablespoon rise
1,5tablespoon butter
1desertspoon mint
salt

Hazırlanışı
7kaşık yoğurt, 1 yumurta, 1kaşık un ve 3kaşık sütü bir tencereye alın, durmadan karıştırarak kaynatın. (süreklilik çok önemli, yoğurt kesilmesin) İlk kaynama belirtilerini görünce karıştırmaya devam ederek suyu ilave edin. Sulu karışım kaynamaya başlayınca; 2 kaşık yıkanmış pirinci çorbaya ilave edin ve tuzunu atın. Pirinçler iyice yumuşayana kadar pişsin.  1cezvede yağı eritin, naneyi bu yağda kızdırın. Çorbanızın üzerine gezdirin. Afiyet olsun

Preperation
Put yoghurt, milk, egg and flour into a stewpot. Boil themwithout stopping stirring (very important!) When it starts to boil, add warm water without stopping stirring and add salt. When you see the first signs of boiling add the washed rise into th esoup. Let the rise to cook enough. Melt th ebutter in an another saucepan and fry the mint. Pour the butter into soup. Bon appetit!

This entry was posted in Soups /Çorbalar, Turkey /Türkiye, Vegeterian /Vejeteryan and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Yoghurt Soup /Yoğurtlu Çorba

  1. Seher says:

    Elinize sağlık

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s